Президент РФ Володимир Путін закликає світове співтовариство з метою підтримання стабільності та безпеки відмовитися від архаїчної логіки, геополітичних ігор з нульовим результатом і втручань у справи інших держав, що провокують «кольорові революції».

«У нинішніх умовах порядок ваших зустрічей набуває особливого значення. Процес становлення нової поліцентричної системи міжнародних відносин йде непросто, супроводжується посиленням глобальної нестабільності», - процитував міністр оборони РФ Сергій Шойгу послання Путіна до учасників Московської міжнародної конференції з безпеки.

Глава держави зазначив, що поки ще не вдалося істотно просунутися вперед у питаннях формування єдиного простору миру, безпеки і стабільності євроатлантики, повідомляє РІА «Новости».

«Зберігається напруженість у регіоні Близького Сходу і Північної Африки, серйозні ризики, пов'язані із ситуацією в Афганістані. Очевидно, що сучасні виклики та загрози вимагають відмови від архаїчної логіки, геополітичних ігор з нульовим результатом, від спроб нав'язування іншим народам власних рецептів та ціннісних орієнтирів, у тому числі шляхом «кольорових революцій», - процитував Шойгу послання.

Президент у своєму посланні додав, що нині потрібно об'єднати зусилля всього світового співтовариства з опорою на принципи рівної і неподільної безпеки, норми міжнародного права і центральну координуючу роль ООН.

«Розраховую, що змістовна дискусія в рамках конференції сприятиме прояву довіри та взаєморозуміння між нашими країнами і народами», - наголошується у вітанні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

59