Відповідальність за прийняття рішень щодо створення і подальшого функціонування телеканалу БТБ Bloomberg має нести колегіальний орган НБУ, а не окремі персони. Таку думку озвучила адвокат Ольга Савенко, коментуючи заяву ГПУ про початок досудового розслідування за фактом зловживання службовим становищем колишніми керівниками Національного банку (зокрема, Сергієм Арбузовим) щодо фінансування зазначеного телеканалу.

«Формулювання прокуратури не зовсім зрозуміле. Створити телеканал можна було тільки за рішенням Правління Національного банку. Голова правління лише підписує рішення, прийняті колегіальним органом. У будь-якому разі, Правління самостійно визначає доцільність та обґрунтованість створення будь-яких підприємств, необхідних для виконання покладених на НБУ функцій», - підкреслила адвокат.

На її думку, не зовсім логічними виглядають й інші заяви деяких високопосадовців щодо БТБ Bloomberg. Так, адвокат не розуміє, як політики можуть говорити, з одного боку, про наявність махінацій у питаннях фінансування медіа-ресурсу, а з іншого - хвалити технічний стан телеканалу. «З одного боку, говорять про надмірні розтрати. З іншого - заявляють про високий рівень технічної забезпеченості каналу, аж до розгляду варіантів створення на його базі суспільного телебачення. Виходить, що кошти не розтрачували, а спрямовували на закупівлю обладнання та техніки», - сказала Савенко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

120