Директор Агентства зменшення загрози Міністерства оборони США Кеннет Майєрс пообіцяв надати Державній прикордонній службі України необхідну допомогу для охорони кордонів у сьогоднішніх умовах.

Про це, як повідомляє прес-служба прикордонного відомства, він сказав під час зустрічі з головою Державної прикордонної служби Миколою Литвином.

Литвин ознайомив Майєрса з ситуацією на державному кордоні та із заходами, які вживаються Держприкордонслужбою України щодо посилення її охорони.

У ході обговорення було відзначено, що, незважаючи на те, що прикордонне відомство є правоохоронним органом спеціального призначення, сьогодні прикордонникам доводиться виконувати завдання в умовах зовнішньої загрози.

«Державна прикордонна служба України в рамках розвитку орієнтувалася на європейський манер охорони державного кордону, де відомство виконує правоохоронні функції. Проте сьогоднішні реалії змушують нас повертатися до воєнізованої системи охорони кордону», - зазначив Литвин.

За його словами, враховуючи сьогоднішню ситуацію на кордоні і нові виклики, вже опрацьована нова стратегія використання мобільних підрозділів і визначено найважливіші напрями, що потребують посилення і допомоги.

«Перш за все необхідним є оснащення та укомплектування персоналу, який додатково прибув за оголошеною мобілізацією, у вигляді різних засобів індивідуального захисту, екіпіровки для персоналу, броньованих автомобілів, позашляховиків і т.д.», - зазначив глава відомства.

Загалом у рамках реалізації спільного з Агентством зменшення загрози Міністерства оборони США проекту «Ініціатива запобігання зброї масового знищення» з 2004 по 2013 року було проведено близько 300 курсів і підготовлено близько 7500 інспекторів прикордонної служби з питань нерозповсюдження зброї масового знищення, підрозділами охорони кордону Держприкордонслужби отримано транспортних засобів, приладів радіаційного контролю, радіологічних лабораторій, УКХ ретрансляторів, центрів технічної підтримки обладнання та іншого обладнання на суму близько 34 мільйонів доларів.

Як повідомляв ForUm, під час виборів президента 25 травня державний кордон охоронятиметься в посиленому режимі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

147