Російські військові, які проводили навчання у прикордонних з Україною областях, завершили завантаження майна і рухаються на залізничні станції, аеродроми, повідомили в прес-службі Міноборони РФ.

У міністерстві наголосили, що військові частини і підрозділи Збройних сил РФ, які проводили планове бойове навчання на полігонах Ростовської, Бєлгородської, Брянської областей, повертаються в пункти постійної дислокації.

«Впродовж доби підрозділи провели демонтаж польових таборів та навчально-матеріальної бази, завершили завантаження майна, підготовку техніки до здійснення маршів і вирушили на залізничні станції навантаження та аеродроми», - уточнили у відомстві.

Наразі «підрозділи здійснюють завантаження особового складу, озброєння і військової техніки, здійснюють марші комбінованим способом залізничним, авіаційним транспортом та у складі автомобільних колон до місць постійної дислокації, де продовжать бойове навчання на штатних полігонах та в навчальних центрах».

У Міноборони пояснили, що маршрути руху опрацьовані таким чином, щоб максимально розвантажити автомобільні дороги загального користування, які з початком сезону літніх відпусток і так відчувають підвищене навантаження.

«Щоб не створювати труднощі автосполученню на дорогах загального користування військові колони дорогами загального користування вирушають тільки до залізничних станцій навантаження і військових аеродромів. Основну частину маршрутів війська подолають у складі залізничних ешелонів та військово-транспортною авіацією», - зазначили там.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України заявляє, що Росія не забрала свої війська від українських кордонів, незважаючи на відповідні заяви президента Володимира Путіна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

78