Поведінка політиків та партій на Донбасі і загалом на південному сході країни суперечить їхнім же заявам про неприпустимість сепаратизму в регіоні. Про це заявив політичний експерт Володимир Цибулько, коментуючи заяву терористів т.зв. ДНР про припинення діяльності всіх українських політичних партій на підконтрольній території.

«Звернув увагу колег на парадоксальність ситуації: фактично, майже всі партії і політики, які заявляють про «єдність України», пішли з Донбасу! Як би це не формулювалося - тимчасове згортання діяльності, ліквідація первинок, відпустка, перерва, заморожування... Але української політики в буквальному розумінні на південному сході вже кілька місяців просто немає!», - вважає він.

За оцінками експерта, сьогодні український політикум у величезному метарегіоні представлений, по суті, тільки Наталією Королевською. «КПУ на межі справедливої і давно заробленої заборони, ВОС рятує від терористів й евакуює сім'ї власних активістів, ПС - просто мем, і цього всім достатньо. Але за кілька днів до президентських виборів, напередодні ймовірних осінніх парламентських виборів політичне поле Донбасу порожнє, як лисина патріарха! Значить, поки Нацгвардія бореться за збереження територій, інші політики вже викреслили цю частину електорату з потенційного соціального базису своїх партій? Це абсурдно - але так виглядають факти», - заявив Цибулько.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

63