Міністерство закордонних справ України заявляє, що Росія не забрала свої війська від українських кордонів, незважаючи на відповідні заяви президента Володимира Путіна.

«На практиці, принаймні, на цей момент, ніяких змін у їхній дислокації не відбулося», - повідомив на брифінгу у вівторок директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

Він зазначив, що «не хотілося б думати, що російські війська уже протягом місяця просто ігнорують накази керівництва Росії».

«У такому разі небезпека для нас була б ще серйознішою, ніж ми її сьогодні представляємо», - зазначив Перебийніс, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Разом із тим, за його словами, більш правдоподібною є версія про те, що керівництво РФ не тільки демонстративно ігнорує норми міжнародного права, але і «на найвищому рівні відверто дезінформує все міжнародне співтовариство».

«Результатом такої політики є те, що довіра до заяв російських лідерів у світі сьогодні знижується до нульової позначки», - сказав Перебийніс.

Як раніше повідомляв ForUm, 19 травня президент РФ Володимир Путін дав команду міністрові оборони Сергієіф Шойгу повернути війська, що брали участь у навчаннях в Ростовській, Бєлгородській і Брянській областях, до місць постійної дислокації, весняна фаза підготовки військ завершена.

У свою чергу станом на вечір 19 травня Адміністрація президента США Барака Обами ще не отримала даних, що свідчать про відведення російських військових від кордону з Україною.

20 травня у прес-службі Міноборони РФ повідомили, що військові, які перебувають на навчаннях у прикордонних з Україною областях, повертаються в місця постійної дислокації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

664