На завершальному етапі президентської кампанії кожен із кандидатів максимально нарощує свої ресурси та інформаційну активність, щоб вирішувати власні завдання. Таку думку озвучив політолог Володимир Фесенко, коментуючи останні тижні президентських перегонів.

«Наприклад, Порошенко бореться за те, щоб спробувати виграти вибори у першому турі, Тимошенко - максимально збільшити свій результат на фініші. Тігіпко постарається максимально посилити свій резерв за рахунок того, що на Сході багато виборців», - вважає експерт.

У той же час, за словами Фесенка, загострення ситуації на Сході відвернуло увагу виборців від самої президентської кампанії, в тому числі і від теледебатів між кандидатами. «У травні почалися теледебати, але особливої уваги вони не привернули. Головною темою стали ті дебати, які не відбулися - між Тимошенко і Порошенком», - зазначає він.

Крім того, політолог виділив ще одну незвичайну характеристику нинішньіх президентських перегонів - окремі кандидати, незважаючи на те, що перестали брати участь у виборах, проводять дуже активну політичну кампанію. За словами Володимира Фесенка, такого не було за всі роки виборів в Україні, а зараз цей феномен можна побачити на прикладі Наталії Королевської.

«У рамках кампанії Королевська вирішує як мінімум два завдання. З одного боку, поки всі займаються президентськими виборами, можливо, вона вже починає парламентську кампанію таким незвичайним форматом. Це контрастно відрізняє її від учасників президентських перегонів, і привертає до неї увагу», - каже експерт.

З іншого боку, зазначає Фесенко, Королевська зосередила свою активність соціального характеру на південному сході, організувавши проект «Дорога життя». «Соціальний захист навіть без якогось офіційного державного статусу - це вже така фішка, специфічна особливість політичної активності Наталії Королевської. Дехто це називає Червоним Хрестом для південного сходу», - вважає він.

Політолог також припускає, що за допомогою таких дій Королевська може стати одним із представників інтересів південного сходу: «У разі, якщо конфліктна ситуація зберігатиметься, вона (Королевська, - ред.) може стати одним із «містків», модераторів, між південним сходом і рештою частиною України».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

34