В Україні потрібно розпустити Верховну Раду, ліквідувати низку міністерств й обрати главу держави з широкими повноваженнями. Про це 19 травня у ході дебатів в ефірі Першого Національного заявив кандидат у президенти Ренат Кузьмін.

Він вважає, що Україні потрібен «свій Ярослав Мудрий, свій князь Володимир», сильний президент і сильна президентська влада. Політик упевнений, що в ситуації, яка склалася, прем'єр-міністр країні ні до чого, як і «купа» непотрібних міністерств, котрі проїдають народні гроші, які можна витратити на необхідні соціальні виплати громадянам України.

Кандидат у президенти зазначає, що достатньо залишити чотири міністерства (як це зроблено в США), які підпорядковуватимуться безпосередньо главі держави. У цьому випадку, на його думку, влада починає ефективно працювати на народ, а не на себе.

«Розігнати парламент!» - таку місію, на думку Кузьміна, зобов'язаний виконати майбутній президент. «Нам не потрібен цей формат, нам не потрібно 450 депутатів і 15 тисяч їхніх помічників. Їх потрібно ліквідувати. А гроші пустити на соціальні виплати», - сказав він.

«Вони породили Кравчука, Кучму, Ющенка і Януковича. Вони завжди голосували так, як треба владі», - зазначив Кузьмін.

На його думку, парламент - стара провладна машина, створена для розкрадання країни. Він наголосив, що ігри парламенту в крайніх лівих і крайніх правих сприяли лише особистому збагаченню депутатів, втраті Криму і загибелі мирних людей.

Кузьмін зазначив, що «якщо ми і цього разу підемо на поводі у ВР, то отримаємо не реального, а номінального президента».

На його думку, вибори президента повинні відбутися в один тур, оскільки другий тур втягне Україну в ще більший хаос.

Кузьмін наголосив, що хто б не переміг на виборах, він має стати «легітимним в.о. президента України на найближчі три місяці». «25 травня ми отримаємо номінального главу держави, а не реального лідера нації... 25 травня той кандидат, який отримає найбільшу кількість голосів, має бути призначений виконувачем обов'язків з випробувальним терміном на три місяці. Якщо ми побачимо, що цей виконувач обов'язків не може впоратися, то ми не будемо за нього голосувати, а виберемо нового. Це чесний шлях для всіх нас», - підкреслив він.

За словами Кузьміна, нового президента треба «наділити необхідними повноваженнями і максимальним народним контролем».

Він наголосив, що цього вимагає ситуація, яка склалася в Україні. Занадто сильно, на думку Кузьміна, вона нагадує сирійський варіант. «Усі революційні події в світі немов відбуваються за одним і тим самим сценарієм, з одним і тим самим режисером. Тільки логіку ляльководів складно передбачити», - зазначив він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

45