В Україні до 21 травня дощі поступово припиняться, і почнеться спека. Про це сьогодні на брифінгу сказав заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко.

За його словами, Балканський циклон, який приніс дощі і вихід річок з берегів на заході України, поступово втрачає свою силу і до 21 травня опади поступово припиняться.

Уже з 22 травня на територію України прийде антициклон з північного сходу, який принесе суху погоду і підвищення температури повітря. У період з 25 травня можливі короткочасні дощі та грози, а денна температура по Україні досягне 24-30 градусів тепла. При цьому на сході України трохи похолоднішає. Там уже не спостерігатиметься така спека, як у попередні дні - до 35 градусів, зазначив Прокопенко, повідомляє «УНІАН».

Крім того, Прокопенко повідомив, що наприкінці травня Гідрометцентр прогнозує підвищення рівня води в річці Дунай на українській території до небезпечно високого рівня. Однак більш точну інформацію з приводу рівня води в Дунаї метеорологи знатимуть трохи пізніше, додав він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

32