Заступник генерального прокурора України Олексій Баганець вважає, що представники прокуратури повинні були оскаржити рішення суду про звільнення з-під варти колишнього ректора Національного університету Державної податкової служби України Петра Мельника під заставу в 600 тис. грн. Про це Баганець заявив в ефірі телеканалу Інтер у неділю.

Заступник генпрокурора зазначив, що йому не здається дивним, що відповідно до норм чинного Кримінально-процесуального кодексу, для Мельника було обрано запобіжний захід у вигляді внесення грошової застави в сумі понад 24 млн грн з урахуванням інформації про його наявні статки, повідомляє «УНІАН».

«Мене не дивує, чому суддя застосував цю першу заставу ... Я чомусь думаю, що щодо другої застави прокурор повинен був її оскаржити», - сказав Баганець.

Нагадаємо, 7 травня Апеляційний суд Києва знизив суму застави для Мельника з 24 млн до 609 тис. гривень.

12 травня він вніс заставу і вийшов з Київського слідчого ізолятора.

Як відомо, 27 липня 2013 року міліція затримала керівника університету податкової служби за підозрою в отриманні 120 тис. гривень хабара.

Суд помістив Мельника під домашній арешт, однак пізніше він позбувся електронного браслета стеження і втік до США.

1 квітня правоохоронці затримали Мельника після прибуття в Україну і Печерський райсуд Києва обрав для екс-депутата запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і призначив заставу в сумі 24 млн гривень.

15 квітня Апеляційний суд скоротив термін перебування під вартою для Мельника на 1 місяць, до 26 квітня замість 30 травня, але потім Печерський райсуд знову продовжив термін арешту підозрюваного до 26 червня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

80