Під час президентських виборів 25 травня громадянам України повинна бути надана можливість голосувати за своє майбутнє в мирній і безпечній обстановці, заявила Верховний комісар ООН з прав людини Наві Піллей, представляючи другий звіт Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні.

Як повідомили в прес-службі Місії, Верховний комісар закликає всіх політичних лідерів України уникати будь-яких дій, які ще більше розпалювали б ситуацію.

«У звіті зазначається, що кандидати в президенти зазнають переслідувань, а іноді й фізичних нападів», - сказала вона. «Вільні, справедливі і прозорі президентські вибори відповідно до міжнародних стандартів - це важливий чинник ослаблення напруженості та відновлення правопорядку, що, звичайно, має важливе значення для мирного розвитку країни і всіх її мешканців. Навпаки, продовження риторики ненависті і пропаганди, в поєднанні з убивствами та іншими актами насильства, посилює ескалацію кризи в Україні», - сказала Піллей, повідомляє «УНІАН».

Вона закликала «тих, хто має вплив на озброєні групи, відповідальні за значну частку насильницьких дій на сході України, зробити все можливе, щоб стримати цих людей, які, схоже, прагнуть розірвати країну на частини».

Як раніше повідомляв ForUm, позачергові президентські вибори в Україні призначені на 25 травня 2014 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

49