Українські журналісти та медіаексперти здивовані тим, що кандидат у мери Києва Леся Оробець, яку вчора зняла з реєстрації Територіальна виборча комісія, а сьогодні поновив Окружний адміністративний суд, звинувачує у всьому партію «УДАР» та безпосередньо Віталія Кличка. Адже ініціатива про її зняття надійшла від представника «Батьківщини».

Зокрема, здивування з приводу пікетування Оробець офісу партії «УДАР» висловив журналіст та ведучий «Hromadske.tv» Мустафа Найєм:

«У всій історії зі зняттям Лесі Оробець з виборів у мери Києва незрозумілим усе ще залишається одне питання: чому акція протесту пройшла під офісом партії «УДАР», якщо ініціатива про зняття пані Оробець з виборів належала члену комісії від партії Батьківщина?» - написав Найєм на своїй сторінці у Facebook.

Раніше, 30 квітня, коли київська ТВК винесла Оробець перше попередження про можливість зняття її кандидатури з виборів, експерти зазначили, що це може бути вигідно, насамперед, чинному главі Київської міської адміністрації Володимирові Бондаренку. Зокрема, про це говорив керівник Інституту медіа-моделювання та політико-економічного аналізу «Перспектива»Євген Черненко, пише «Обозреватель».

«Її несанкціоноване висунення сплутало всі карти Володимирові Бондаренку і Блоку Юлії Тимошенко, чиїм представником усе ще числиться Оробець.

Крім того, мабуть чашу терпіння БЮТ переповнила різка критика з боку Оробець самого Бондаренка і натяки на те, що Тимошенко готується використати адмінресурс на президентських виборах та виборах мера», - сказав Черненко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

186