Народний депутат України, учасник нового міжфракційного об'єднання «За мир і стабільність» Володимир Олійник закликає всі українські сили сісти за стіл переговорів. Про це він сьогодні заявив журналістам, коментуючи ситуацію на південному сході України.

«Сьогодні ми фактично перебуваємо в стані війни. Десятками, а то й сотнями гинуть люди, наші люди, громадяни України. Труни роз'їжджаються з місць подій в різні куточки нашої батьківщини. Хто б як не намагався виправдати свавілля, що діється, втручанням інших держав, ясно одне: українець вбиває українця. Це не просто трагедія - це катастрофа. Ціна, яку нам доведеться заплатити за нашу спільну короткозорість, буде непомірною. Я звертаюся до сьогоднішньої влади, до політиків, лідерів різних законних і незаконних (з чиєїсь точки зору) об'єднань: потрібно негайно сісти за стіл переговорів. Головне - зупинити братовбивство. Скільки ще потрібно трупів, щоб розпочати діалог?», - заявляє нардеп.

У той же час, за словами Олійника, «депутатський корпус почав стрімко «опам’ятовуватися».

«Величезна кількість жертв серед населення протверезили депутатів. Сьогодні я підтримав створення міжфракційного об'єднання, основною метою якого є якнайшвидше встановлення миру в державі. Все інше вирішимо потім. Головне мир!», - підсумував Олійник.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

242