Верховна Рада внесла зміни до законодавства в частині захисту прав інвесторів, посиливши відповідальність посадових осіб. За відповідний проект закону №4586 проголосувало 247 народних депутатів.

Згідно із пояснювальною запискою, метою ухвалення цього законопроекту є вдосконалення питань припинення повноважень та звільнення посадових осіб юридичної особи, а також посилення їхньої матеріальної відповідальності.

Крім того, до Трудового кодексу вносяться зміни, що скасовують обмеження щодо підрахунку розміру завданої шкоди, забезпечивши можливість включати в нього неодержані доходи й істотно знизити кількість випадків застосування обмежень до менеджерів майнової відповідальності посадової особи.

Також пропонується передбачити підставу для звільнення або припинення повноважень посадових осіб, забезпечивши можливість розірвання трудового договору без приводу для скорочення повноважень посадових осіб.

Як компенсацію захисту інтересів посадових осіб пропонується законодавчо встановити мінімальний розмір вихідної допомоги при розриві трудового договору в зв'язку з припиненням повноважень посадової особи у розмірі середньої заробітної плати за півроку.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

143