Новий проект Конституції України може бути проголосований у першому читанні протягом двох тижнів, заявив виконувач обов'язків голови Адміністрації Президента Сергій Пашинський, повідомили Forum'у в прес-службі Президента.

«Ми зараз працюємо над новою Конституцією, яка передбачає значні права регіонів», - сказав він в інтерв'ю журналістам телеканалу «Дождь».

«Зараз працює Конституційна комісія, яка кардинальним чином змінює Конституцію України. Україна залишається унітарною державою, але з великими правами регіонів. Фактично, ми повертаємося до моделі роботи виконавчих комітетів, коли місцеві депутати можуть формувати виконавчу владу», - зазначив Пашинський.

На його переконання, комплексний і конструктивний підхід до цієї роботи дозволить ухвалити новий проект Конституції найближчим часом. «Думаю, що протягом двох тижнів у першому читанні буде проголосований новий проект Конституції, який в принципі дасть відповіді на всі питання», - резюмував в.о. глави АПУ.

Як повідомляв ForUm, раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що текст нової редакції Конституції України має бути підписаний до 25 травня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

309