Рада ЄС на рівні міністрів закордонних справ запровадила санкції проти компаній в Криму, які були конфісковані в України після анексії півострова Росією.

Про це йдеться у висновках Ради ЄС, оприлюднених після засідання за участю глав дипломатій 28 країн-членів.

«У світлі недавніх подій і за відсутності кроків щодо деескалації, Рада вирішила розширити критерії щодо осіб і компаній, на які поширюються заборона на в'їзд та заморожування активів. Це стосується осіб, відповідальних за активну підтримку дій або політики, які підривають територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України або стабільність та безпеку в Україні, або перешкоджають роботі міжнародних організацій в Україні», - йдеться у висновках, передає «УНІАН».

«... це стосується дій щодо юридичних осіб, підприємств або установ у Криму або Севастополі, чиї права власності були передані, всупереч українському законодавству, юридичних осіб, підприємств або установ, які отримали вигоду при передачі прав власності», - йдеться в пункті 9 висновків.

США 28 квітня розширили санкційний список, включивши до нього сімох росіян та 17 компаній. Таким чином, у цьому списку - майже 50 політиків і підприємців з Росії, в тому числі Криму, та з України. ЄС у свою чергу також розширив санкційний список росіян ще на 15 осіб.

Уряд Японії у вівторок оголосив про додаткові санкції стосовно Росії у зв'язку з ситуацією довкола України.

Москва відкидає санкції США та ЄС у будь-яких проявах, заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров. Віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін, який відповідає в російському уряді за ОПК, обіцяє, що санкції США проти космічної промисловості не залишаться без відповіді.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

670