Держдума РФ розгляне в середу у другому читанні законопроект, який скорочує на 1,5 року термін обігу гривні на території Криму - до 1 червня 2014 року, повідомив у понеділок журналістам спікер Держдуми Сергій Наришкін.

Відповідна поправка вноситься до раніше ухваленого в першому читанні законопроекту про перенесення виборів до законодавчих зборів Криму і Севастополя з вересня 2015 року на вересень 2014 року.

Раніше пропонувалося дозволити використовувати гривню на території Криму і Севастополя до 1 січня 2016 року.

«Поправка до другого читання пропонує скоротити термін обігу гривні на території республіки Крим та міста Севастополя до 1 червня 2014 року», - сказав Наришкін. Також, за його словами, вводиться обов'язковість дії актів Центрального Банку на території Криму, повідомляє РІА «Новости».

Раніше влада Криму обіцяла за місяць до дати припинення повноцінного обігу гривні проінформувати про це всіх фізичних та юридичних осіб. Як заявляли раніше в раді міністрів Криму, коли гривня піде з готівкового та безготівкового обігу, буде можливість вільно обміняти її за курсом Центробанку в обмінних пунктах. Наприкінці квітня т.в.о. голови республіки Сергій Аксьонов заявив, що вільний обіг гривні припиниться через 1-1,5 місяця.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

469