Голова фракції Партії регіонів у парламенті Олександр Єфремов порадив в.о. Президента, спікерові Верховної Ради Олександру Турчинову не поспішати з оцінкою проведеного вчора у Донецькій та Луганській областях референдуму. Про це, як передає кореспондент Forum'у, він заявив у ході погоджувальної ради ВР.

«Проведений референдум, який ви назвали фарсом... Я б так легко його не оцінював. Я не знаю, хто вам доповідав про 24% (виборців, які проголосували в Луганській області - Ред.). Я сам проїхав декількома виборчими дільницями у Луганську, потім мені віддзвонили десятки моїх друзів, які брали участь у голосуванні, і зазначали, що такий підйом, який був на цьому референдумі, був тільки в 2004-2005 роках на виборах президента», - заявив депутат.

При цьому він зазначив, що, можливо, якісь дільниці дійсно не працювали. «Величезна кількість людей прийшли і висловили свою позицію, від цього відмахнутися так не можна», - заявив Єфремов.

Крім того, він підкреслив, що фракція ПР вимагає негайно «припинити військові дії на Донбасі, відвести війська і сісти за стіл переговорів».

Як раніше повідомляв ForUm, у неділю, 11 травня, в Донецькій та Луганській областях пройшов референдум про статус регіонів, організований прихильниками федералізації.

Влада так званої Луганської народної республіки обіцяє оголосити результати референдуму і план подальших дій на всенародному мітингу в понеділок, 12 травня.

Голова Центральної виборчої комісії самопроголошеної Донецької народної республіки Роман Лягін не впевнений, що виборчкому найближчим часом вдасться сформувати офіційний підсумковий протокол референдуму, який пройшов у регіоні, і пропонує орієнтуватися на озвучені ним попередні підсумки - 89,07% за самостійність Донецької області.

В.о. Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов заявив, що в так званому референдумі в Луганській області взяло участь близько 24% виборців, у Донецькій - трохи більше 32%.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

178