Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку із неузгодженим з Україною відвідуванням 9 травня президентом Російської Федерації Володимиром Путіним тимчасово окупованих Росією Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті МЗС України.

«В Україні розцінюють цей крок як відверте ігнорування російською стороною чинного законодавства України, норм міжнародного права, грубе порушення Росією суверенітету України, Статуту ООН і Резолюції ГА ООН «Територіальна цілісність України», а також Договору про дружбу, співпрацю і партнерство між Україною та Російською Федерацією від 1997 року», - йдеться в повідомленні.

«Ця провокація ще раз підтверджує, що Росія свідомо йде на подальшу ескалацію напруженості в українсько-російських відносинах і не бажає врегулювати проблемні питання двосторонніх відносин дипломатичним шляхом», - вважають у відомстві.

МЗС України вимагає від російської сторони повернутися до цивілізованих методів здійснення міждержавних відносин, почути заклики міжнародного співтовариства і скасувати незаконні рішення про окупацію та анексію частини території України.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін прибув у Севастополь, де візьме участь в урочистих заходах, присвячених 69-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні та 70-й звільнення Севастополя від німецько-фашистських загарбників.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

864