Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно колишнього першого заступника голови Верховної Ради України Ігоря Калетніка та народного депутата України Володимира Олійника за фактом фальсифікації підрахунку голосів під час пленарного засідання парламенту, яке відбулося 16 січня 2014 року. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

«Встановлено, що під час проведення зазначеного пленарного засідання під головуванням Калетніка, з порушенням процедури розгляду й ухвалення законопроектів, без використання системи «Рада» відбулося голосування пакета законів, якими суттєво обмежувалися конституційні права і свободи громадян України», - йдеться в повідомленні.

«При цьому результати голосування озвучувалися головою лічильної комісії Олійником без підрахунку голосів народних депутатів і, незважаючи на відсутність деяких із них під час голосування в залі ВР. Згодом ухвалення зазначених законопроектів та оприлюднення їх у парламентських та урядових ЗМІ призвело до ескалації конфлікту між громадянами України та працівниками правоохоронних органів, що спричинило людські жертви», - додали в ГПУ.

Відомості про кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

У рамках досудового розслідування проводяться першочергові слідчі дії.

Нагадаємо, народні депутати 16 січня підняттям рук, без обговорення ухвалили 11 законів та 1 постанову.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

293