Пожежу біля телецентру Національної телерадіокомпанії на вул. Перемоги, 48 у Києві ліквідовано. Про це, як передає кореспондент Forum'у, заявив журналістам голова ДСНС Сергій Бочковський.

«Об 11.40 була проведена локалізація, зупинено поширення вогню. Пожежу було повністю ліквідовано о 12.10», - сказав він.

За його словами, гасіння пожежі розпочали пізно через те, що перший дозвіл від «Київенерго» на проведення рятувальних робіт надійшов лише о 10.30, а останній - об 11.02. Бочковський пояснив це тим, що підприємству довелося погоджувати свої дії не тільки з приватними особами, але й з метрополітеном, лікарнями.

«Об 11.05 до вогнища займання пішли дві ланки рятувальників. До цього газодимозахисна служба провела розвідку для встановлення масштабів загоряння і того, наскільки безпечно працювати співробітникам», - зазначив Бочковський.

Глава ДСНС також розповів, що складність ліквідації пожежі полягала в тому, що займання відбувалося в замкнутому просторі, де було сильне задимлення й висока температура, яка місцями доходила до 800° С. До вогнища займання подавали порошковий ствол.

Крім того, за його інформацією, у ході ліквідації надзвичайної ситуації було проведено перекросування живлення телецентру. Також була велика небезпека відключення від електроенергії обласної лікарні та Інституту нейрохірургії.

Попередніх версій причин займання Бочковський не назвав. За його словами, вся інформація буде оприлюднена після отримання звітів експертів.

Постраждалих через надзвичайну ситуацію немає.

Нагадаємо, о 4 ранку 9 травня сталося загоряння кабелів у тунелі біля вишки Національної телерадіокомпанії на вул. Мельникова,48 в Києві. У зв'язку з цим було припинено мовлення кількох телеканалів.

Інформація про займання надійшла в міліцію о 7.23.

Київський телецентр був переведений на резервні лінії живлення.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

311