У місті Таїф на заході Саудівської Аравії побудують новий міжнародний аеропорт для паломників, що прямують у Мекку.

Контракт на будівництво авіаційна влада країни має намір укласти за підсумками тендеру в першій половині 2015 року, передає у четвер, 8 травня, Reuters.

За словами представника GACA Халіда аль-Хаібані, буде укладено договір типу «будівництво-експлуатація-передача». Відповідно до такого контракту, девелопер здійснює будівництво та експлуатацію об'єкта. Після закінчення терміну контракту, достатнього для окупності вкладених забудовником коштів, об'єкт передається державі.

Аеропорт обслуговуватиме паломників для щорічного хаджу, а також умри - відвідування Мекки в будь-який час, не призначений для хаджу. У тендері зможуть брати участь лише консорціуми, в які входять як міжнародні, так і саудівські компанії, пише «Lenta.ru».

Щороку відвідують Мекку понад 13 мільйонів мусульман. Значна частина паломників, які прибувають з-за кордону, нині прилітають у спеціальний термінал міжнародного аеропорту Джидди, решта - в Медину, друге після Мекки священне місто ісламу. Саме в Медині пророк Мухаммед створив першу в світі мусульманську громаду.

Аеропорт, який працює зараз у Таіфі, розташований за 70 кілометрів від Мекки, нині обслуговує переважно внутрішні рейси.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

278