Росія підтримує пропозицію провести міжнародний «круглий стіл» щодо ситуації в Україні. Про це заявив у середу президент РФ Володимир Путін, повідомляє РІА «Новости».

«Я нещодавно розмовляв з федеральним канцлером ФРН. Пані Меркель запропонувала організувати це (прямий діалог Києва і південного сходу) у формі «круглого столу». Ми підтримуємо це. Вважаю, що ця хороша пропозиція всіляко сприятиме такому розвитку ситуації», - сказав Путін за підсумками переговорів з чинним головою ОБСЄ Дідьє Буркхальтером.

За словами Путіна, потрібно зробити все для того, щоб люди на південному сході України зрозуміли, відчули і повірили, що й після виборів президента України 25 травня їхні законні права будуть надійно гарантовані».

Нагадаємо, канцлер ФРН Ангела Меркель закликала президента РФ Володимира Путіна в ході телефонної розмови, щоб Москва докладала більше зусиль для врегулювання української кризи.

Меркель не вважає, що Росія виконує свої зобов'язання в рамках Женевської угоди щодо України.

Президент Росії Володимир Путін закликав представників сходу України відкласти запланований на 11 травня референдум, щоб створити для нього умови.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

375