Державна авіаційна служба України з питань дотримання вимог законодавства щодо забезпечення регулювання та реалізації тарифної політики в галузі цивільної авіації, всупереч вимогам чинного законодавства, не перевіряла обґрунтованість встановлених тарифів на внутрішні пасажирські перевезення і не скасовувала завищені тарифи. Про це йдеться в повідомленні Генеральної прокуратури України.

Ці факти виявлені в ході перевірки держвідомства Управлінням правозахисної діяльності, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту Генеральної прокуратури України.

Також, під час перевірки встановлено, що Антимонопольний комітет України не здійснював належний державний контроль за дотриманням законодавства про захист економічної конкуренції у сфері внутрішніх регулярних пасажирських перевезень авіаційним транспортом.

Як наслідок надмірно високі тарифи на авіаційному транспорті Міністерством інфраструктури України залишені без належного регулювання.

За результатами проведеної перевірки Генеральна прокуратура України внесла подання до Міністерства інфраструктури України, в якому зобов'язала усунути виявлені порушення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

167