Україна, Росія, США і ЄС мають знову сісти за стіл переговорів і розібратися в причинах провалу досягнутих у Женеві 17 квітня домовленостей, заявив генеральний секретар ООН Пан Гі Мун.

Виступаючи на прес-конференції в Джубі (Південний Судан), він висловив жаль, що женевські домовленості «виявилися недовговічними». «Цілком природно, що ці чотири сторони повинні насамперед зібратися разом і спробувати розібратися, що пішло не так, чому ці узгоджені кроки не були виконані», - сказав Пан Гі Мун, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

За його словами, учасники женевської зустрічі несуть політичну відповідальність» за те, щоб не допустити повної втрати контролю над ситуацією. «Це призведе до серйозних регіональних та глобальних наслідків для миру, безпеки та економіки», - попередив адміністративний глава ООН. При цьому Пан Гі Мун знову заявив, що «готовий зіграти свою роль у врегулюванні української кризи, «як тільки в цьому буде необхідність».

Як раніше повідомляв ForUm, у понеділок, 5 травня, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр заявив, що вважає за необхідне організувати нову зустріч у Женеві для обговорення шляхів деескалації ситуації в Україні.

Міністерство закордонних справ України позитивно оцінює ініціативу з проведення чергового раунду консультацій між сторонами «женевських домовленостей», проте стосовно дати зустрічі ще ведуться консультації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

280