Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Анн Брассер заявляє, що Україна залишається основним пріоритетом для Ради Європи на сьогодні. Про це він сказав сьогодні, виступаючи на засіданні Комітету міністрів Ради Європи у Відні, присвяченому 65-й річниці створення організації.

«Якщо б мене запитали про три пріоритети Ради Європи сьогодні, я б відповіла: Україна, Україна, і ще раз Україна», - сказала президент ПАРЄ.

Вона нагадала, що в квітні асамблея на своїй сесії схвалила дві резолюції - щодо ситуації в Україні, а також щодо повноважень російської делегації в ПАРЄ. Брассер розповіла, що Асамблея вирішила лише призупинити повноваження російської делегації до кінця цього року, і тимчасово позбавити її права брати участь в засіданнях бюро та постійного комітету Асамблеї, а також - у спостережних місіях на виборах, зберігши при цьому можливість участі в інших видах діяльності ПАРЄ.

«Я шкодую про рішення російської Державної думи, яке послідувало за цим, зупинити її подальшу конструктивну участь у діяльності Асамблеї,», - сказала Президент ПАРЄ.

Міністр закордонних справ України Андрій Дещиця і глава МЗС Росії Сергій Лавров також візьмуть участь у сьогоднішньому обговоренні в австрійській столиці. Всього у Відні зберуться близько 30 дипломатів з країн-учасниць Ради Європи.

Нагадаємо, ситуація в Україні стане головною темою під час наради Ради Європи у Відні. Міністр закордонних справ України Андрій Дещиця і глава МЗС Росії Сергій Лавров також візьмуть участь у сьогоднішньому обговоренні в австрійській столиці. Всього у Відні зберуться близько 30 дипломатів із країн-учасниць Ради Європи.

Влада України, а також лідери Заходу і США впевнені, що Росія за допомогою провокацій на півдні та сході країни намагається зірвати президентські вибори.

Джерело: «ЄС-плюс»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

250