Проведення антитерористичної операції на сході України - це велика помилка. Таку думку висловив президент УФРБ Сергій Шабовта.

«Я принципово переконаний, що взагалі проведення антитерористичної операції - це велика помилка, яка може мати дуже серйозні наслідки. Сьогодні багато говорять про причетність Росії до подій на сході країни, але, якщо б це не мало тотальної підтримки мирного населення, напевно, подібна ситуація не могла б розвинутися ні в Донецьку, ні в Харкові, ні в Луганську. Тому я очікую, що, може бути, вистачить тверезості та розуму керівництву країни спробувати перевести конфлікт в іншу площину - політичну та дипломатичну», - заявив він, повідомляє «Inpress.ua».

За словами Шабовти, сьогодні правоохоронці опинилися в складному становищі. «Міліція практично не здатна йти на відкрите протистояння з народом. Останні 20 років я з гіркотою спостерігав, як практично всі силові структури дегенерували. В першу чергу, це позначилося на кадровому складі. На управлінській ланці», - підкреслив експерт.

«Ті хлопці, які сьогодні сидять на бортах бронетранспортерів та іншої техніки, - вони заручники ситуації, заручники політичного конфлікту. А говорити про їхній професіоналізм просто не доводиться тому, що і армію, і силові структури знищували більше 20 років. І за місяць два такий стан справ не виправити. За найоптимістичнішими прогнозами на це потрібно 5-10 років», - підсумував Шабовта.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

264