У столичному бюджеті не вистачає коштів на покриття навіть захищених статей. Про це заявив член постійної комісії з питань бюджету Київради, лідер фракції ПР Володимир Філіппов, повідомила прес-служба фракції.

За його словами, вже сьогодні кияни, зайняті в бюджетній сфері, недоотримують обіцяні зарплати. Муніципальна надбавка виплачується лише наполовину, в розмірі 10% від окладу. При цьому, розглядається ймовірність припинення виплати цієї надбавки, оскільки бюджетних грошей не вистачає навіть на зарплати.

«В той час, коли Бондаренко (глава КМДА) розкидається наполеонівськими планами про будівництво церкви замість арки Дружби народів і скаржиться на брак заступників, столична скарбниця перетворилася на дірку від бублика. Грошей у київському бюджеті вистачить лише до осені і то виключно на зарплати бюджетникам. Якщо терміново не вжити заходів, кияни можуть вже наступного місяця залишитися без муніципальних надбавок. Це - результат некомпетентного керівництва і хронічного популізму», - заявив Філіппов, повідомляють «Українські новини».

 
 
Крім того, за інформацією депутата, місто з початку року не сплачує за спожиті енергоносії. Таким чином, до кінця року борг перед «Київенерго» становитиме більше мільярда гривень. «У кращому разі, київ потрапить в боргове ярмо, що неминуче закінчиться фінансовим колапсом столиці. У гіршому - в енергетиків обірветься терпіння, і «Київенерго» вже найближчим часом почне відключати школи, лікарні, дитсадки», - прогнозує він.

Регіонал упевнений, що для забезпечення нормальної роботи міська влада повинна відмовитися від популізму, зосередитися на вирішенні реальних проблем киян і покласти край корупційним схемам, які почали активно відбудовуватися з приходом нової влади.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

197