Лідер громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук зробив заяву, в якій закликав владу і представників протестних рухів південного сходу негайно сісти за стіл переговорів для збереження цілісності України, гарантування безпеки українських громадян і захисту їхніх прав.

«Ще учора в можливість розпаду України не вірив майже ніхто. Завтра, можливо, ми вже не зможемо нічого змінити... Я не хочу нікого звинувачувати в тому, що сталося, в цьому зараз просто немає сенсу. Але всі ми повинні зробити так, щоб одеські жертви громадянського протистояння стали останніми», - йдеться в заяві політика, опублікованій на офіційному сайті «Українського вибору».

Медведчук упевнений, що суспільство ще може забути про розбіжності й об'єднатися заради збереження єдиної і суверенної України. «Історія не пробачить нам, якщо ми припустимо розпад своєї країни через те, що не змогли почути і зрозуміти своїх братів з правого або лівого берегів Дніпра. Тієї самої великої річки, на берегах якої почала свою історію Київська Русь - культура, що об'єднала людей від Білого до Чорного моря, від Сяну до Дону», - написав політик.

Він вважає, що й сьогодні залишається можливість зберегти єдність країни. «Владі і представникам протестних рухів південного сходу, чиновникам та представникам територіальних громад необхідно негайно сісти за стіл переговорів. І головним питанням на ньому має стати збереження цілісності України, гарантування безпеки українських громадян та захист їхніх прав», - підкреслив лідер «Українського вибору».

На думку Медведчука, запорукою територіальної цілісності і єдності країни може стати «лише усвідомлене бажання громадян України разом будувати і розбудовувати суверенну Україну».

«До єдності не примусити зброєю! Об'єднавшись для того, щоб зупинити екстремізм і насильство, ми зможемо зберегти країну біля крайньої межі», - підсумував політик.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

164