Великі міжнародні військові навчання «Весняний шторм», в яких візьмуть участь близько шести тисяч військовослужбовців з низки країн НАТО, пройдуть з 5 по 23 травня в Естонії, повідомив головний штаб Сил оборони країни.

Цього року у «Весняному штормі» бере участь рекордна кількість військових з'єднань союзників по НАТО: рота піхотинців полку герцога Ланкастерського з Великобританії, рота піхотинців з Латвії, рота військовослужбовців 173-ї повітряно-десантної бригади армії США, а також розвідзагін литовської армії, повідомляють РІА «Новости».

Польща спрямує на навчання три винищувачі Су-22 і підрозділ протиповітряної оборони з ракетним комплексом SA-8, завданням якого буде захист авіабази Емарі під Таллінном і прилеглого повітряного простору. Протиповітряну оборону також здійснюватимуть зенітники з Бельгії. Вперше у навчаннях візьме участь група фахівців з кіберзахисту із Франції.

Нагадаємо, наразі у Польщі, Естонії та Литві розквартировані американські десантники. За інформацією міністерства оборони США, військовослужбовці братимуть участь у маневрах, проведення яких заплановано протягом усього року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

222