Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр закликає провести другу міжнародну конференцію щодо ситуації в Україні.

Як повідомляє «Голос Америки», в неділю, 4 травня, Штайнмайєр провів телефонні переговори з цього приводу з верховним представником Європейського Союзу із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон, держсекретарем США Джоном Керрі, міністром іноземних справ Росії Сергієм Лавровим і представниками ОБСЄ.

В інтерв'ю німецькому каналу ARD Штайнмайєр наголосив, що метою цієї зустрічі має бути чітка домовленість, яка поклала б кінець цьому конфлікту і дозволила перевести події в русло політичних рішень. «Будь-яке зволікання в цій ситуації є безвідповідальним, оскільки це призведе до нових жертв», - сказав німецький чиновник.

Як раніше повідомляв ForUm, за підсумками зустрічі Україна-ЄС-США-Росія, яка відбулася в Женеві 17 квітня, було досягнуто низку домовленостей, зокрема, щодо звільнення захоплених будівель в Україні та роззброєння незаконних збройних формувань.

Відразу ж після підписання Женевської угоди, Росія і Україна почали звинувачувати один одного в порушенні взятих на себе зобов'язань.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

630