Стосовно командирів силових підрозділів відкриті кримінальні провадження за відмову відкривати вогонь під час антитерористичної операції, керівників спецпідрозділу СБУ «Альфа» усунуто.

Про це повідомив тимчасовий виконувач обов'язків голови адміністрації президента Сергій Пашинський.

За його словами, на сьогодні Генпрокуратурою відкрито три кримінальні провадження стосовно командирів підрозділів, які в умовах АТО відмовилися виконувати накази, передає «УНІАН».

Також, зазначив Пашинський, керівництво спецпідрозділу СБУ «Альфа» повністю усунуто за невиконання бойового наказу, і щодо них проводиться службове розслідування.

Крім того, проводиться службове розслідування стосовно керівництва Головного управління МВС у Луганській області.

Пашинський нагадав, що нині відбувається ротація працівників МВС. При цьому він висловив жаль, що не можна замінити всіх 4 тисяч співробітників органів внутрішніх справ, які працюють в Луганській та Донецькій областях, більшість яких корумповані і непрофесійні.

В.о. глави АП звернув увагу на те, що органи внутрішніх справ у цих областях формувалися роками, і вирішити кадрові питання в цих структурах за дуже стислий термін неможливо.

Як повідомляв ForUm, 13 квітня Рада національної безпеки та оборони України ухвалила рішення розпочати масштабну антитерористичну операцію із залученням Збройних сил України.

14 квітня в.о. президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов затвердив рішення РНБО. Текст рішення не оприлюднено, він утримується під грифом секретно.

23 квітня Кабінет Міністрів відновив активну фазу антитерористичної операції (АТО) на сході України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

965