Упродовж 28 та 29 квітня тривали навчання підрозділів ЗС РФ поблизу українського кордону, спостерігалося переміщення авіації та техніки, повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

«У зоні візуальної видимості прикордонники відстежували рух військових вертольотів, які здійснювали відстріл теплових ракет, переміщення військових автомобілів та бронетанкової техніки», - йдеться в повідомленні.

У СБУ зазначили, що за інформацією Державної прикордонної служби, обстановка на державному кордоні залишалася стабільно складною.

«Тривають активні дії щодо всебічного забезпечення контрольованості ситуації на кордоні», - наголосили у відомстві.

Нагадаємо, Збройні сили України приведені в повну бойову готовність у зв'язку із збільшеною загрозою початку військових дій проти України Російською Федерацією.

28 квітня міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що російські військові підрозділи, які брали участь у навчаннях біля кордонів України, були повернуті до місця їхньої постійної дислокації.

24 квітня міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що у зв'язку з початком активної фази операції українських силовиків на південному сході України батальйонні та тактичні групи Південного і Західного військових округів почали навчання в прикордонних з Україною районах.

Міністерство закордонних справ України зажадало від Росії надати роз'яснення щодо проведення навчань поблизу кордонів з Україною.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

341