Активна фаза операції з пошуків уламків зниклого «Боїнга» авіакомпанії Malaysia Airlines на поверхні Індійського океану завершена, повідомляє Agence France-Presse.

Згідно із заявою австралійської влади, найближчими тижнями основні зусилля рятувальників будуть зосереджені на пошуках під водою.
«Ми залишимо в регіоні кілька літаків і суден, однак повномасштабні пошуки з повітря та на морі завершилися», - заявив представник австралійського Координаційного центру, зазначивши, що більша частина літаків залишить зону пошуків до кінця дня.

За його словами, судна, задіяні у пошукових роботах, повернуться у порти, щоб дати екіпажам відпочинок, після чого більшість із них займеться своїми колишніми обов'язками, пише «Lenta.ru».

Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що прямував у Пекін з Куала-Лумпура, з невідомих причин спочатку змінив маршрут, а потім зник з радарів у ніч на 8 березня. На борту лайнера перебували 239 осіб та 12 членів екіпажу.

На думку експертів, літак зазнав аварії в Індійському океані. Однак пошукова операція, яка тривала близько двох місяців, не дала ніяких результатів. У пошуках беруть участь кілька держав, зокрема, США, Малайзія, Австралія та Китай. 24 березня Malaysia Airlines розповсюдила офіційну заяву, що вважає усіх пасажирів лайнера загиблими.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

318