Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження за фактом розукомплектування 78 БМП, що завдало державі збитків на суму 12 млн грн.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, у ході перевірки встановлено, що посадові особи державного підприємства «Житомирський бронетанковий завод» у період з 2011 по 2013 роки розібрали 78 бойових машин піхоти Збройних сил України, які перебували на відповідальному зберіганні підприємства.

«Внаслідок неправомірних дій з бойових машин незаконно вилучили вузлів і агрегатів на загальну суму понад 12 мільйонів гривень, чим державі завдано збитків в особливо великих розмірах», - йдеться в повідомленні.

Головним управлінням нагляду за додержанням законів у військовій сфері Генеральної прокуратури до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про скоєння кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем). Ця стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Матеріали кримінального провадження для проведення досудового розслідування спрямовано в Головне управління Міністерства внутрішніх справ України у Житомирській області.

Процесуальне керівництво здійснює Житомирська прокуратура з нагляду за додержанням законів у військовій сфері Центрального регіону України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

351