Служба безпеки України здійснює розслідування в рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 111 (державна зрада) і ч.1 ст.294 (масові заворушення) КК України стосовно громадянина України, який працював на іноземну розвідку.

Як повідомляє прес-центр СБУ, в ході оперативно-слідчих дій затриманий повідомив, що в квітні цього року був завербований співробітником ГРУ ГШ ЗС РФ під час поїздки до Криму.

За його словами, кожен міг приїхати і вступити до лав так званої «самооборони» Криму з подальшим проходженням підготовки на базі навчального центру морської піхоти під Феодосією. Громадяни України, які вступали до незаконних збройних формувань, отримували по 100 гривень на добу, а ті, що мають військову підготовку, - у кілька разів більше.

«У навчальному центрі проходили перепідготовку громадяни України та Російської Федерації, де їх готували для ведення диверсійної діяльності на території України. Навчання проводили інструктори силових відомств РФ», - йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, на виконання завдання іноземної спецслужби цей громадянин у період з 6 по 8 квітня на чолі групи з 10 осіб брав участь у заходах в Харківській області, в т.ч. пов'язаних із силовим захопленням будівель державних органів влади.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

239