Якщо Захід продовжить політику санкцій щодо Росії, то влада РФ буде змушена замислитися, хто і як працює в ключових галузях, у тому числі в сфері енергетики. Про це заявив президент РФ Володимир Путін, передає РІА «Новости».

«Уряд РФ вже пропонував якісь кроки у відповідь. Я вважаю, що в цьому немає необхідності, але якщо щось подібне продовжуватиметься, то, звичайно, ми повинні подумати про те, хто і як (із зарубіжних компаній) працює в РФ, у ключових галузях російської економіки, у тому числі в енергетиці», - сказав Путін.

При цьому він наголосив, що «нам би дуже не хотілося вдаватися до якихось кроків, відповідних заходів, сподіваюся, що це не знадобиться».

«Повторюю ще раз, нічого хорошого в цих санкціях немає, вони завдають шкоди», - зазначив російський президент.

США у понеділок, 28 квітня, розширили санкційний список, включивши до нього сімох росіян і 17 компаній. Таким чином, у цьому списку - майже 50 політиків і підприємців з Росії, в тому числі Криму, та з України. ЄС у свою чергу також розширив санкційний список росіян ще на 15 осіб.

Уряд Японії у вівторок оголосив про додаткові санкції стосовно Росії у зв'язку з ситуацією довкола України.

Москва відкидає санкції США і ЄС у будь-яких проявах, заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров. Віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін, який відповідає в російському уряді за ОПК, обіцяє, що санкції США проти космічної промисловості не залишаться без відповіді.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

432