У Миколаївській області співробітники Служби безпеки України викрили і припинили злочинну діяльність групи осіб, які готували під час заходів до Дня Перемоги диверсійні акції, спрямовані на ескалацію ситуації в регіоні.

За даними прес-центру СБУ, зловмисники планували здійснити вибух під час покладання ветеранами квітів до монументу Великої Вітчизняної війни в обласному центрі.

 
 
«29 квітня співробітники СБУ в рамках кримінального провадження за ч.2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України провели обшуки в приміщеннях й на автотранспорті кількох місцевих жителів, які входять до складу цієї групи», - йдеться в повідомленні.

 
У ході слідчих дій виявлена і вилучена комп'ютерна техніка з листуванням зловмисників щодо організації силових акцій у Миколаєві, кошторисами видатків на фінансування місцевих груп так званої «самооборони», ескізами листівок сепаратистського змісту. Вилучено також готові листівки, методичні рекомендації з організації акцій для дестабілізації ситуації в галузі та специфіки управління натовпом, списки громадян, яких зловмисники планували залучати до силових дій, детальні карти спостереження за розташованими на в'їздах до Миколаєва блокпостами, списки проукраїнських активістів т.д.

У зловмисників вилучено також велику кількість масок, травматичну і холодну зброю.

Слідчі дії тривають.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

234