Силові структури повинні не допустити зриву виборчої кампанії. Про це заявив в.о. президента України Олександр Турчинов на нараді з головами облдержадміністрацій у Києві.

За його словами, Росія не зацікавлена у чесних і демократичних виборах президента України.

«Саме розуміючи, що це серйозний чинник стабілізації ситуації в Україні, Російська Федерація фінансує тих, хто працює проти нашої держави, намагається зробити все, щоб ці вибори зірвати, але президентські вибори в Україні відбудуться, цього вимагає чинне законодавство, 25 травня поточного року», - сказав Турчинов.

Він наголосив, що до виборів залишилося зовсім небагато часу, і потрібно зробити все, щоб не допустити їх зриву. Керівники облдержадміністрацій повинні не допустити застосування адміністративного тиску в ході виборчої кампанії, забезпечити рівні умови агітації для всіх кандидатів, а також безпосередньо забезпечити все необхідне для проведення виборів на належному рівні, заявив Турчинов, повідомляє «УНІАН».

Турчинов звернув увагу на те, що силові органи мають не допустити провокацій під час агітації та проведення виборів. «На це орієнтують диверсійно-терористичні групи, але ваше завдання - цього не допустити», - сказав він.

Він підкреслив, що в кожній області повинні бути створені робочі групи, до складу яких має увійти керівництво області, керівництво СБУ, МВС та ін. За словами Турчинова, на ці групи має бути покладена відповідальність за організацію виборчого процесу та недопущення їх зриву.

«Я переконаний, що Україна обере президента. І без паніки, без істерії ми з вами стабілізуємо ситуацію, у тому числі в Донецькій та Луганській областях», - сказав він.

Нагадаємо, позачергові президентські вибори в Україні призначені на 25 травня 2014 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

332