Прес-секретар НАТО Оана Лунгеску спростувала повідомлення ЗМІ про те, що військовослужбовці НАТО б'ються в лавах українських військових, передає «РБК-Україна».

«Публікування в російських ЗМІ повідомлень про те, що війська або радники НАТО беруть участь у діях в Україні, сфабриковані і є приводом для втручання», - написала вона.

Раніше «народний мер» Слов'янська В'ячеслав Пономарьов повідомив, що в Слов'янськ ще не приїхали військові спостерігачі ОБСЄ. На їх приїзд очікують після обіду.

«Люди, які зараз перебувають у Слов'янську, це військовослужбовці країн НАТО та Збройних сил України, а не спостерігачі ОБСЄ». Вони зараз у нас в полоні. У них із собою були карти з розташуванням наших блокпостів», - розповів він.

Нагадаємо, в МВС заявили, що проросійські активісти захопили в Слов'янську автобус з представниками ОБСЄ. Сьогодні об 11.40 на в'їзді в м. Слов'янськ з боку м. Краматорська невідомі зупинили автобус з 13-ма пасажирами. Серед них були 7 представників ОБСЄ, 5 представників Збройних сил України та водій транспортного засобу.

Активісти відвели автобус з пасажирами на територію УСБУ в м. Слов'янськ. Наразі захоплені громадяни перебувають там.

МЗС України, у свою чергу, рішуче засудило захоплення озброєними особами в м. Слов'янськ групи міжнародних військових інспекторів ОБСЄ.

В ОБСЄ підтвердили, що у Слов'янську захопили військових інспекторів ОБСЄ, а не спостерігачів.

Росія виступає за якнайшвидше звільнення військових експертів держав ОБСЄ, яких затримали у Слов'янську.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1178