Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера вважає, що можливі труднощі з проведенням голосування або навіть неможливість проведення голосування на окремих виборчих дільницях не вплине на легітимність виборів Президента. Про це він сказав на брифінгу.

«Незалежно від кількості дільниць, скільки буде таких дільниць, де голосування не відбудеться... вибори Президента будуть визнані такими, що відбулися відповідно до вимог як Конституції, так і закону про вибори Президента», - сказав він, повідомляють «Українські новини».

Також Магера сумнівається в тому, що на всій території України буде запроваджено надзвичайний або військовий стан.

«У мене немає такого переконання, що у Верховній Раді знайдеться 226 народних депутатів України, які візьмуть на себе відповідальність перекреслити виборчий процес з виборів Президента України. Питання надзвичайно серйозне, і я, чесно кажучи, не вірю в такий розвиток подій», - сказав заступник голови ЦВК.

Магера висловив думку, що питання проведення виборів занадто серйозне для майбутнього країни і від обрання нового Президента, зокрема, залежить, наскільки легітимною вважатимуть владу України іноземні партнери.

Він висловив переконання, що вибори Президента відбудуться 25 травня.

Нагадаємо, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що дії Києва щодо сходу України ставлять під великий сумнів легітимність майбутніх виборів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

269