Участь Росії в переговорах у Женеві щодо України залишається на порядку денному, заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров за підсумками переговорів зі своїм в'єтнамським колегою Фам Бінь Мінем.

«Ця зустріч залишається на порядку денному. Дуже сподіваємося, що зусилля, які вживаються зараз, у тому числі російським керівництвом, матимуть ефект, і будь-яке застосування сили відносно протестувальників буде припинено», - сказав він, повідомляє РІА «Новости».

За словами Лаврова, Москва сподівається, що Київ не використовуватиме армію проти свого населення.

«Будемо домагатися заспокоєння ситуації, будемо домагатися, щоб київські керівники шанобливо поставилися до думки і вимог жителів південного сходу... і негайно почали переговорний процес, щоб розрядити обстановку, а не намагатися нагнітати її за рахунок використання силових відомств, тим більше за рахунок використання армії, що прямо заборонено українським законодавством», - сказав він.

Нагадаємо, зустріч керівників зовнішньополітичних відомств України, США, ЄС та Росії, на якій обговорюватимуть кризу в Україні, має відбутися в Женеві 17 квітня.

Напередодні Лавров попередив держсекретаря США Джона Керрі, що запланована чотиристороння зустріч щодо України може не відбутися, якщо Київ піде на силовий варіант вирішення ситуації на сході України.

Виконувач обов'язків міністра закордонних справ України Андрій Дещиця заявив, що Росія хоче зірвати чотиристоронню зустріч у Женеві щодо ситуації в Україні, тому що їй нічого сказати на цій зустрічі.

Виконувач обов'язків Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України від 13 квітня 2014 року «Про невідкладні заходи з подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

191