Міжнародний валютний фонд може ухвалити рішення про надання кредиту Україні 25-26 квітня на засіданні ради фонду. Про це у вівторок заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета в ході зустрічі зі студентами Києво-Могилянської академії.

«Я сподіваюся, що завершення (переговорів. - Ред.) буде наприкінці цього місяця, позитивне завершення. Притому що це вже рішення ради фонду, яка має бути між 25 і 26 квітня», - сказав Шеремета.

За його словами, всі основні рішення вже ухвалені і на сьогодні залишилося вирішити лише деякі незначні питання, повідомляє «УНІАН».

Також міністр повідомив, що підходять до завершення переговори про надання кредитів Світовим банком. «Гроші, майже виділені», - сказав Шеремета.

Він нагадав, що Світовий банк вирішив збільшити обсяг фінансування проектів в Україні у 6 разів, і уряд працює над програмою, яка дозволить використовувати ці кошти в найбільш ефективних проектах.

Як раніше повідомляв ForUm, директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард не виключає, що Виконавча рада МВФ може зібратися для ухвалення рішення щодо виділення кредиту Україні найближчим часом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

103