Голова Організації з безпеки і співробітництва в Європі, міністр закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркхальтер закликає всі сторони утримуватися від дій у східній Україні, що ведуть до конфронтації. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ОБСЄ.

Буркхальтер закликає всі сторони в східній Україні уникати конфронтації і діяти відповідально, щоб знизити напругу.

«У світлі останніх подій, особливо у Слов'янську, де сталися сутички... напружена ситуація може прийняти загрозливий напрям. Тому всі повинні утримуватися від дій, які можуть підігрівати напруженість у надалі», - сказано в повідомленні.

При цьому наголошується, що всі сторони повинні усвідомлювати, що необхідні питання не можуть вирішуватися через насильство, але повинні бути розв’язані демократичним і законним шляхом, повідомляють «Українські новини».

Також сказано, що всі повинні поважати монополію держави на застосування сили.

У висновку сказано, що правоохоронні органи повинні гарантувати зважену й адекватну реакцію.

Як раніше повідомляв ForUm, Москва винесла ситуацію на південному сході України на терміновий розгляд Ради Безпеки ООН і ОБСЄ.

Рада національної безпеки та оборони України ухвалила рішення розпочати масштабну антитерористичну операцію із залученням Збройних сил України.

У Міністерства закордонних справ України є всі необхідні конкретні докази причетності спецслужб Росії до «сепаратистського заколоту і захоплення державних установ на сході України».

Постійний представник України при ООН Юрій Сергєєв заявив, що озброєні люди, які захопили адміністративні будівлі в містах на сході України, є терористами і підтримуються Російською Федерацією.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

238