Оскільки держава відвернулася від найбільш вразливих категорій громадян, необхідно об'єднатися і спільними зусиллями відстояти соціальні гарантії. Про це заявила кандидат на пост президента України Наталія Королевська.

«В Україні необхідно докорінно змінити державну політику та поставити на чолі кута людину з її потребами. Оскільки нинішня влада поставила питання соціального захисту мало не на останнє місце, ми починаємо власну програму захисту українців», - сказала вона.

Королевська зазначила, що під час зустрічей з людьми вона чує багато скарг на антисоціальні рішення нинішньої влади, які вже призвели до зменшення підтримки сімей з дітьми, скасування щорічної індексації урізання пенсій і заробітних плат бюджетників. Крім того, до неї надходить велика кількість аналогічних звернень з усіх регіонів.

«Сьогодні державна політика відвернулася від найбільш незахищених, проводячи реформи, позбавляє найбільш вразливі категорії соціального захисту. До мене звертаються батьки маленьких дітей, пенсіонери та працівники бюджетної сфери з усієї України з проханням втрутитися і захистити їх у цій складній економічній ситуації. Оскільки таких звернень дуже багато, то ми починаємо комплексну програму захисту соціальних гарантій в Україні», - сказала вона.

Королевська пояснила, що суть ініціативи щодо соціального захисту громадян полягає в тому, що з усієї України будуть збиратися відповідні скарги, які потім опрацьовуватимуться і на їхній основі вже напрацьовуватиметься механізм захисту.

«Всі, хто постраждав від антисоціальних реформ, можуть повідомити про це на моїй сторінці в Facebook ( https://www.facebook.com/Nataliya.Korolevska?fref=ts), написавши листа на адресу [email protected], або просто зателефонувавши за телефоном (044) 451-52-81. Всі ці звернення будуть опрацьовані, щоб знайти найбільш дієвий механізм реагування, включаючи звернення в різні інстанції та правоохоронні органи», - сказала вона.

Зокрема, Королевська зазначила, що такий комплексний аналіз дозволить не тільки розробляти законопроекти, спрямовані на врегулювання ситуації, але й звертатися в суди і правоохоронні органи, якщо порушення соціальних гарантій носитимуть протизаконний характер.

«Ми вже підготували звернення до Конституційного суду щодо «антисоціального пакета» уряду, тому закликаю всіх пенсіонерів, бюджетників, батьків маленьких дітей та інших вразливих категорій громадян приєднатися до цього звернення, бо тільки спільними зусиллями ми зможемо захистити себе», - сказала вона.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

326