У Латвії на три місяці обмежена ретрансляція телеканалу «Росія РТР» через поширення необ'єктивної інформації про Україну.

Як повідомляє «ИТАР-ТАСС», це рішення ухвалено Національною радою електронних засобів масової інформації, що контролює діяльність теле- та радіоретрансляторів.

«Проаналізувавши зміст «Росія РТР» у період з 2 по 17 березня, рада дійшла висновку, що в передачах телеканалу міститься інформація, що порушує низку статей закону про електронні ЗМІ», - пише видання.

Крім того, відомство вирішило, що «Росія РТР» у деяких матеріалах про ситуацію в Україні поширює необ'єктивну інформацію, яка містить ознаки військової пропаганди.

Це рішення ради можна оскаржити в суді.

Минулого тижня це ж відомство розпочало адміністративну справу проти російськомовного Першого Балтійського каналу (ПБК). Претензії, як стверджують у раді, також пов'язані з тим, що телеканал протягом тривалого часу поширює тенденційну інформацію, яка вводить в оману і є ворожою щодо Латвії, що слід розцінювати як цілеспрямовану агресію в інформаційному просторі країни.

Програми і фільми російського Першого каналу займають в сітці мовлення ПБК до 70% ефірного часу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

437