Російська санітарна служба заборонила ввезення на територію країни продукцію кількох українських підприємств, що виробляють молочну продукцію.

«Відповідна інформація спрямована згідно із правилами СОТ уповноваженому органу, до Федеральної митної служби та управління Росспоживнагляду за суб'єктами РФ», - повідомили в Росспоживнагляді.

Під забороною - продукція шести українських підприємств.

«З метою забезпечення прав споживачів Росспоживнагляд призупинив ввезення на територію РФ молочної продукції українських виробників: ПП «Рось», філія «Охтирський сиркомбінат», АТ «Пирятинський сиркомбінат», ТОВ «Гадячсир», ПАТ «Золотоніський маслоробний комбінат» та ТОВ «Техмолпром», - повідомили в санітарній службі.

«Під час здійснення державного нагляду за обігом харчової продукції виявлені порушення вимог законодавства у сфері захисту прав споживачів, що свідчить про фальсифікації», - сказали в санітарній службі.

Зокрема, сири виробництва ПП «Рось», філії «Охтирський сиркомбінат» та АТ «Пирятинський сиркомбінат» не відповідали вимогам федерального закону «Технічний регламент на молоко і молочну продукцію» за жирно-кислотним складом.

За даними Росспоживнагляду, сири виробництва «Пирятинський сиркомбінат» не відповідали техрегламенту на молоко за масовою часткою білка, масовою часткою жиру та за масовою часткою вологи.

«У сирах виробництва ПАТ «Золотоніський маслоробний комбінат» і виробництва ТОВ «Техмолпром» виявлено невідповідність й іншим вимогам федерального закону «Технічний регламент на молоко та молочну продукцію», - сказали у Росспоживнагляді.

«Всі лабораторні дослідження проводилися випробувальними лабораторними центрами, акредитованими в російській і міжнародній системі акредитації», - повідомили в Росспоживнагляді.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

222