Україна не відбиратиме транзитний газ у разі, якщо Росія припинить його постачання в нашу країну. Про це, як передає кореспондент Forum'у, заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан.

«Україна жодним чином не матиме стосунку до того газу, який йде транзитом в Європу. Україна буде чітко виконувати ті зобов'язання, які у неї є щодо транзиту газу. Скільки газу прийде на вході в Європу, стільки ж буде передано газу на західному кордоні», - запевнив Продан.

Він наголосив, що українська сторона дуже чітко виконуватиме ті домовленості щодо транзиту газу, які є на сьогодні.

«Україна завжди чітко виконувала свої зобов'язання щодо транзиту газу в Європу. Жодних крадіжок, а також думки про те, щоб відібрати газ ніколи не було. Ті звинувачення, які були у 2009 році, вони були абсолютно безпідставними. Була відповідна комісія, яка чітко зафіксувала факт, що Україна жодного кубометра газу не взяла з того, який був призначений для транзиту», - резюмував міністр.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив міністрові енергетики та вугільної промисловості Юрію Продану готуватися до можливого обмеження або припинення Росією постачання газу.

Як відомо, 3 квітня глава «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що ціна на газ для України до квітня 2014 року становитиме 485 доларів за 1 тис. кубометрів.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Україна вважає неприйнятною ціну за російський в $485 за 1 тис. кубометрів.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

569