Кабінет Міністрів затвердив план додаткових заходів щодо тимчасового розміщення громадян України, які переселяються з Автономної Республіки Крим та м. Севастополя в інші регіони України. Про це йдеться в розпорядженні уряду № 298-р від 1 квітня 2014 р.

Так, уряд доручив першому віце-прем'єр-міністрові України Віталію Яремі забезпечити оперативну роботу Міжвідомчого координаційного штабу з тимчасового розміщення громадян України, які переселяються з Криму та м. Севастополя в інші регіони України, та його взаємодії з регіональними штабами.

Крім того, Кабмін рекомендував обласним держадміністраціям та територіальним органам центральних органів виконавчої влади до 7 квітня 2014 р. забезпечити роботу регіональних штабів щодо розміщення громадян України, які переселяються з Криму і Севастополя, передає «РБК-Україна».

Регіональні штаби також повинні вести реєстр громадян України, які переселяються з АР Крим та Севастополя в інші регіони України і щоденно інформувати Міжвідомчий штаб про кількість громадян, розміщених у визначених регіональними штабами приміщеннях для тимчасового проживання.

Регіональні штаби також повинні забезпечити надання безкоштовної правової допомоги громадянам України, які переселяються.

У свою чергу Міністерство освіти і науки України, а також обласні та міські держадміністрації за участю органів місцевого самоврядування повинні забезпечити продовження навчання та здобуття освіти, а також отримання необхідної медичної допомоги громадянами України, які переселяються.

Мінсоцполітики має забезпечити вирішення проблем, пов'язаних з соціальним захистом громадян України, які переселяються, передбачивши, зокрема, відновлення всіх соціальних виплат, надання допомоги у працевлаштуванні.

Крім того, Мінфін, Пенсійний фонд України разом із Національним банком повинні до 7 квітня 2014 р. вжити заходів щодо забезпечення банківського обслуговування рахунків (цільова допомога, пенсії і зарплати) громадян України, які переселяються з Криму.

Також Мінфін, Мінекономрозвитку, Мінрегіон, Мінсоцполітики, Міноборони, Мін'юст повинні до 7 квітня 2014 р. визначити джерела фінансування, необхідні для тимчасового поселення сімей громадян України, які переселяються, в санаторно-курортні та оздоровчі заклади та установи соціального захисту населення.

Нагадаємо, в ході референдуму про статус Криму, який відбувся 16 березня, 96,77% виборців півострова підтримали його приєднання до Росії.

18 березня Росія, представники невизнаної Республіки Крим та Севастополя підписали договір про входження півострова до складу РФ.

20 березня Держдума РФ ухвалила рішення про вступ Криму до складу РФ. 21 березня аналогічне рішення ухвалила Рада Федерації Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

258