Росія не має стосунку до злочинів проти учасників масових акцій протесту на Майдані Незалежності в Києві.

Про це на прес-конференції в Москві за підсумками засідання міністрів закордонних справ країн-учасниць СНД заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

«Що стосується можливостей якихось спільних розслідувань з нашою участю, то злочин скоєно не на нашій, а на українській території, ми до цих злочинів не маємо, та й не могли мати жодного стосунку», - сказав Лавров.

Він повідомив, що з боку нової влади України звернень щодо спільного розслідування не надходило.

За словами міністра, розбіжності, від яких залежить врегулювання кризи в Україні, криються всередині самої країни.«Вони полягають у нездатності київської влади проявити повагу до прав усіх українців», - вважає Лавров.

«Поки ці розбіжності не будуть подолані, не думаю, що кризу вдасться вивести з цієї фази і перевести ситуацію в політичне русло, - зазначив він. - Треба займатися справжньою конституційною реформою, не косметичною, і перестати втручатися у внутрішні справи України», - підкреслив глава МЗС РФ.

Водночас, на думку Лаврова, нинішня влада в Києві не відрізняються великою самостійністю.«Захід фактично взяв на себе роль вершителя доль України, а нинішня влада цієї країни не відрізняються поки великою самостійністю», - заявив глава МЗС РФ.

Як повідомляв ForUm, 3 квітня глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявив, що є підстави вважати, що співробітники ФСБ Росії брали участь в плануванні і здійсненні заходів щодо так званої антитерористичної операції в Києві під час масових акцій протесту в лютому.

За матеріалами: «УНІАН», «ИТАР-ТАСС».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

232